Република Србија
ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У СМЕДЕРЕВУ

Више јавно тужилаштво у Смедереву је, након спроведене истраге, подигло оптужницу против М.В. (1998. годиште)  и Л.П. (2003. годиште) обојица из Смедерева због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дело Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 246. став 1. Кривичног законика у саизвршилаштву, у вези члана 33. Кривичног законика. Окривљеном М.В. овом оптужницом на терет се ставља и продужено кривично дело Неовлашћено држање опојних дрога из члана 246а став 1. Кривичног законика у вези члана 61. став 1. Кривичног законика.

Оправдано се сумња да су окривљени М.В. и Л.П. по претходном договору и заједно, неовлашћено, ради продаје набавили опојну дрогу марихуану (cannabis), дана 10.01.2024. године, када су заустављени од стране полицијских службеника ПУ Смедерево, а у возилу је пронађена и одузета опојна дрога у количини од 988,90 грама у једној кеси и 989,30 грама у другој кеси.

Окривљени М.В. се налази у притвору почев од 10.01.2024. године, а предлог овог тужилаштва је да се исти продужи, због разлога предвиђених чланом 211. став 1. тачка 3. Законика о кривичном поступку, јер постоје особите околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.