Република Србија
ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У СМЕДЕРЕВУ

У Вишем јавном тужилаштву у Смедереву дана 28.03.2024. је саслушан Ђ.П. (1999. годиште) из Ћуприје, због постојања основа сумње да је дана 26.03.2024. године извршио  кривично дело Убиство у покушају из члана 113 у вези члана 30. Кривичног законика Републике Србије.

Осумњиченом се ставља на терет да је дана 26.03.2024. године у месту Гај код Ковина физички напао, оборио на под и у намери да га лиши живота ножем задао више убода оштећеном Б.А. из Јагодине, којом приликом је оштећени задобио тешке телесне повреде опасне по живот.

Након саслушања осумњиченог, којом приликом се користио својим правом да не износи одбрану, на предлог  тужилаштва осумњиченом је одређен притвор у трајању до 30 дана из разлога предвиђених чланом 211. став 1. тачка 2., 3. и 4. Законика о кривичном поступку, односно због околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на оштећеног и сведоке, затим да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и због узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичког поступка.